Obsah fóra » Diskuze ke článkům a radám » Diskuze ke článkům a radám

Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Domov důchodců Dobrá Voda - smrt vysvobozuje
PříspěvekNapsal: pát led 01, 2010 10:09 pm

[quote="Honza Sob"][quote="Miroslav Cyroň"]Vážený anonyme, Váš příspěvek urážející Honzu Soba byl smazán. Od teď budu veškeré Vaše výlevy mazat.[/quote]

Škoda. Celkem by mě zajímalo, co ten chudáček napsal.

Možná bych jen dodal, že v tomto státě je toho v nepořádku, bohužel trochu víc, než jen péče o postižené. Třeba jen fakt, že 1 km dálnice stojí v Čechách v průměru o polovinu víc než v Německu je, myslím, dostatečně výmluvný. Jak by mohly být peníze (i z mých nepříjemně vysokých daní!) pro potřebné, na rozvojovou pomoc atp., když je přece tolik spřátelených firem, které zkrátka nutně potřebují miliardy navíc od daňových poplatníků... Tohle samozřejmě nikdo z nás nevyřeší. Zpět k jádru pudla: Lidí jako je Mirek a Magda si opravdu hluboce vážím a z celého srdce jim přeju životní standard na mnohem vyšší úrovni, než je ta současná.[/quote]
...mozna by stalo za to podivat se jak opravdu bydli. co doprovdy ma k jidlu , hygiena ,apod. jedte tam ,treba budete i mile prekvapen kdo p.cyron doopravdy je...

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát led 01, 2010 10:22 pm

...mozna by stalo za to podivat se jak opravdu bydli. co doprovdy ma k jidlu , hygiena ,apod. jedte tam ,treba budete i mile prekvapen kdo p.cyron doopravdy je...[/quote]

Tak tohle bohužel vím a je to dost děsný. Jedná se o spojené 2 pokoje (1 Mirka a 1 Magdy) o celkové ploše cca 25m2. Je to malé (oba jsou na vozíku!) a zařízené v nemocničním stylu. A jídlo je kapitola sama pro sebe. Já rozhodně nejsem vybíravý, jím tařka všechno, ale běžná jídla v DD DV bych rozhodně nebyl schopen pozřít. Výrobní náklady na jídlo pro 1 osobu bych odhadnul max. v řádu korun denně. Smutné... Doufám, že se Vám podaří najít něco lepšího, moc držím palce Mirku a Magdo!

A přeju vše nej v Novém roce!

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát led 01, 2010 10:24 pm

[quote="Honza Sob"]...mozna by stalo za to podivat se jak opravdu bydli. co doprovdy ma k jidlu , hygiena ,apod. jedte tam ,treba budete i mile prekvapen kdo p.cyron doopravdy je...[/quote]

Tak tohle bohužel vím a je to dost děsný. Jedná se o spojené 2 pokoje (1 Mirka a 1 Magdy) o celkové ploše cca 25m2. Je to malé (oba jsou na vozíku!) a zařízené v nemocničním stylu. A jídlo je kapitola sama pro sebe. Já rozhodně nejsem vybíravý, jím tařka všechno, ale běžná jídla v DD DV bych rozhodně nebyl schopen pozřít. Výrobní náklady na jídlo pro 1 osobu bych odhadnul max. v řádu korun denně. Smutné... Doufám, že se Vám podaří najít něco lepšího, moc držím palce Mirku a Magdo!

A přeju vše nej v Novém roce![/quote]
....už je na case zmenit ubytovani , po kolikate ze to bude?

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát led 01, 2010 11:16 pm

Site Admin

> pane cyron -kde jste teda pobyval drive, myslim pred nastupem do dddv?co vam tam vadilo,take zrcadlo? jak to popisujete, nebo take silene zly personal? jen vyklopte to ? vy slavny spisovateli stiznosti!!§
¨
Už jsem to psal na Czechfreepressu. Doma > hrabyně > 2x vlastní byt > DDDV. JEŠTĚ NĚCO???

Už i na mektání o zrcadle došlo? Docházej argumenty, zbývají jen blbosti a urážky? Vyčítáte mi že jsem díky špatné motorice shodil blbě umístěné zrcadlo? No nic, alespoň všichni vidí, jaký personál v DDDV je.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob led 02, 2010 2:01 pm

Dobrý den p, Cyroni..
Ráda bych Vám chtěla věřit Vše co Jste napsal a v diskuzi probíráte a na co si stěžujete.Ale Vážený pane a Také vážení čtenáři zvažte a Prověřte si sami zda je článek vůbec k nějaké diskuzi.
mám na Vás p. Cyroni pár otázek?
1/Jak jste se mohl ve svém věku a postižením dostat do DDDobrá Voda
2/Uplatili Jste minulého ředitele p.HESE?
3/ Mám v tomto zařízení svou matku a docela dlouho jsme čekali na umístnění a Věřte jsem s péčí personálu nadmíru spokojená. Jedinné z čeho mám strah je připravovaný tablet stravování jelikož má matka je ležící.Ale chodívám na návštěvu při večeři a jídlo mají v DD chutné.
4/Vás i Vaší paní vidívám kouřit a to dost ,tak asi máte peněz dost.
5/ptala jsem se ostatních klientů a vy chodíte spát po půlnoci a personál vás vždy obslouží i v Těchto pozdních nočních hodinách.
Věřte jsem zvídavá ženská a od teť věřte budu pozornější co se Týká vaší stanice B4 a určitě Vás i navštívín a podívám se na Vás i Vaší paní . nashledanou p.Jana

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob led 02, 2010 3:44 pm

Site Admin

1/Jak jste se mohl ve svém věku a postižením dostat do DDDobrá Voda

No, bylo to tak: bydleli jsme v bytě v Domě s pečovatelskou službou v Chýnově. Hlavně můj zdravotní stav se zhoršil natolik, že bylo zapotřebí 24h péče. No, a jelikož JČ KÚ neprovozuje žádný ÚSP pro mladší, nabídli nám místo v právě dokončované půdní vestavbě DDDV. Pan Hes nám pak vyprávěl, že on původně nechtěl, tlačil však KÚ.

To snad nemyslíte vážně? :-)

3/ Mám v tomto zařízení svou matku a docela dlouho jsme čekali na umístnění a Věřte jsem s péčí personálu nadmíru spokojená.

To nemohu komentovat. Ovšem jako největší problém vidím právě to, že jsme věkově "cizí element" v DD. Jinou mentalitu mají lidé 70+ let a jinou činní 40. Ovšem jednat s námi na úrovni - je to velký požadavek?

Jedinné z čeho mám strah je připravovaný tablet stravování jelikož má matka je ležící.Ale chodívám na návštěvu při večeři a jídlo mají v DD chutné.

Asi je to individuální. Ale uvědomte si - 150 Kč! Jinde 113 - 136 Kč. Navíc , strava vhodná pro 70+ nás "zabíjí". To právě vyvažovaly ty zeleninové saláty.

Asi 2x 10 cig/den, tj krabička. Jo, je to dost.

5/ptala jsem se ostatních klientů a vy chodíte spát po půlnoci a personál vás vždy obslouží i v Těchto pozdních nočních hodinách.

Ano, to je pravda a ani v nejmenším to nezpochybňuji.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob led 02, 2010 7:48 pm

[quote="Miroslav Cyroň"]1/Jak jste se mohl ve svém věku a postižením dostat do DDDobrá Voda

No, bylo to tak: bydleli jsme v bytě v Domě s pečovatelskou službou v Chýnově. Hlavně můj zdravotní stav se zhoršil natolik, že bylo zapotřebí 24h péče. No, a jelikož JČ KÚ neprovozuje žádný ÚSP pro mladší, nabídli nám místo v právě dokončované půdní vestavbě DDDV. Pan Hes nám pak vyprávěl, že on původně nechtěl, tlačil však KÚ.

To snad nemyslíte vážně? :-)

3/ Mám v tomto zařízení svou matku a docela dlouho jsme čekali na umístnění a Věřte jsem s péčí personálu nadmíru spokojená.

To nemohu komentovat. Ovšem jako největší problém vidím právě to, že jsme věkově "cizí element" v DD. Jinou mentalitu mají lidé 70+ let a jinou činní 40. Ovšem jednat s námi na úrovni - je to velký požadavek?

Jedinné z čeho mám strah je připravovaný tablet stravování jelikož má matka je ležící.Ale chodívám na návštěvu při večeři a jídlo mají v DD chutné.

Asi je to individuální. Ale uvědomte si - 150 Kč! Jinde 113 - 136 Kč. Navíc , strava vhodná pro 70+ nás "zabíjí". To právě vyvažovaly ty zeleninové saláty.

Asi 2x 10 cig/den, tj krabička. Jo, je to dost.

Ano, to je pravda a ani v nejmenším to nezpochybňuji.[/quote]
...
....pane cyron.koukam jak jste znicen zivotem v dddv,pokud ovsem je to pravda co pisete...no ,ja jsem take zena na kryplvoziku jak to pisete,ale ze zivota si vezmu jen to dobre.pred 25lety mne to potkalo a najednou byla jsem na voziku,manzel mne opustil a zustaly mi 2 dorustajici dcery na krku.starala jsem se o sebe samou,o dcery a bohuzel na konicky jako mate vy treba internet nebylo pomysleni.byla jsem rada kdyz jsem neco doma poklidila dala veci do pracky.na 6 hodin denne k nam chodila pecovatelka pomoct mi s hygienou apod.na pecovatelku jsem byla vzdy mila a ona na mne take .dnes mam 1 vnoucatko a z voziku vidim veci stejne jako ostatni.raduji se ze zivota zkusta to i vy.. mate sikovnou manzelku ,dela keramiku,co kdyby vam pripravila neco dobreho k jidlu kdyz je schopnejsi nez vy?a co kdybyste se usmal na vasi stanicni , podekoval,a rekl dobre slovo.urcite by vas zivot vypadal jinak, a to muzete byt jisty.jak vidim vasim pranim by bylo aby kolem vas se skakalo.ale zkuste sam neco pro sebe udelat, treba naucit se zvladat zakladni denni potreby.ja bydlim porad v byte sama a jde to ,protoze to chci, a vy take pokud neco chcete musite proto neco udelat, zatim jen nadavate .

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob led 02, 2010 8:03 pm

Nestydíte se ani Trochu Vždyť DDDobrá Voda je nad 65let jak Vás Tam Předchozí nájemci ODSTRANILI? Ctěli se Vás Zbavit? Je To Zkryté ZCADLO?

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob led 02, 2010 8:16 pm

p.Zadržilová nebojte se vždyť p. Hess je jen človíček -který Vám jen díky CYoŇovi chce nějak zkomplikovat život ,protože chodí do DD na oddělení B2 a stěžuje si na Nynější zaměstnání a To s dětmi a To Je Prý hrozný!!!!!!!!!!!!!

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob led 02, 2010 9:24 pm

[quote="p. Pepa"]Nestydíte se ani Trochu Vždyť DDDobrá Voda je nad 65let jak Vás Tam Předchozí nájemci ODSTRANILI? Ctěli se Vás Zbavit? Je To Zkryté ZCADLO?[/quote]
---PROMONTE,NEJEDNALO SE O ZADNE ZRCADLO,BYL TO PREKLEP,JEDNALO SE O ŽRADLO-JAK TO NAZVAL SAM PAN CYRON.PROMINTE O ZRCADLE NIC NEVIM .

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob led 02, 2010 9:30 pm

Site Admin

Pan Hes je inteligentní člověk (matematik), kdyby hypoteticky chtěl (čemuž nevěřím) , šel by na to jinak.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob led 02, 2010 9:39 pm

Pane Cyroň,

nenechte se zlomit! Stovkám lidí svou obětavou prací pomáháte, a jsme Vám vděčni! Má rada: utečte jinam!!!

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob led 02, 2010 10:13 pm

[quote="mdv"]Pane Cyroň,

nenechte se zlomit! Stovkám lidí svou obětavou prací pomáháte, a jsme Vám vděčni! Má rada: utečte jinam!!![/quote]
---
...nebojte ,mila dotycna, arogantni a fikany clovek se nezlomi,zlomi spise svym narikanim duverive posluchace.1in

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob led 02, 2010 11:50 pm

[quote="Návštěvník"][quote="mdv"]
...nebojte ,mila dotycna, arogantni a fikany clovek se nezlomi,zlomi spise svym narikanim duverive posluchace.1in[/quote]

Opět mi to nedá, když si čtu, jak se návštěvníci vyjadřují k problémům, o kterých neví ani zbla. Já třeba nemám sebemenší tušení, zda si bývalý pan ředitel chodí stěžovat do DD DV, a je mi to srdečně jedno. Podstata věci tkví v tom, že dříve vše fungovalo +/- k spokojenosti Mirka a Magdy (tedy platících klientů DD DV). Uvědomte si, debatéři, o co tu jde, prosím. Vše fungovalo a přestalo (a začaly, podle mého názoru oprávněné, stížnosti). Novou paní ředitelku jsem zatím neměl tu čest potkat (a snad u toho i zůstane, protože bych možná neudržel jazyk na uzdě), ale viděl jsem chování sester k Mirkovi a Magdě. Nechtěl bych, aby se ke mě jiní lidé chovali tímto způsobem, navíc v situaci, kdy prakticky není v mých vlastních silách s tím něco dělat...

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned led 03, 2010 12:55 am

Dobrý den,
poněkud se v diskuzi ztrácí Váš původní příspěvěk. Především Vás považuji za inteligentního a pracovitého člověka vzhledem k tomu, co jste vytvořil. Proč pak máte potřebu lhát a plivat oheň a síru kolem sebe?

Kdo Vám zakazuje koupat se třeba několikrát každý den? Pravdou je, že je nutná asistence pod dobu Vaší koupele. Kolik je však sester, kolik obyvatel na oddělení a kolik času na tyto úkony? Jistě si sám dovedete spočítat že toto obvinění je v principu liché a zavádějící. Nikdo Vám nebrání k zaplacení osobního asistenta/ky, kteří Vám mohou pomoci.

Jak jste sám psal, jste platící obyvatel DD. A jistě sám víte a opět si dokážete spočítat, co je v této ceně obsaženo. Myslím tím Vaše útoky na kvalitu stravy. Brání Vám někdo abyste si stravu zajišťovali sami?

Zcela ignorujete pravidla DD. Vyžadujete speciální zacházení - proč? Není tedy řešením odejít kamkoliv jinam?

Pane Cyroň stačila by obyčejná lidská slušnost k personálu, který se o Vás a další obyvatele stará. Zdůrazňuji další obyvatele. Personál není Vaším osobním služebnictvem. Mimochodem nikdo Vám opět nebrání placení osobní asistence.

Prokažte tedy míru Vaší inteligence a pokuste se být zodpovědný za vlastní život a pokud Vám někdo v tomto životě pomáhá, pak mu neházejte klacky pod nohy.

Na závěr - pravidla a míra Vašeho pohodlí v DD je jistě dána mírou finančních možností zřizovatele pro provoz DD. Určitě ani sám nepředpokládáte, že Váš příspěvek pokrývá kompletně náklady spojené s Vaším pobytem. Za tento stav však není v žádném případě zodpovědný personál DD a měl byste svůj zájem upřít zcela jiným směrem.

PS: Nemusíte reagovat já také nehodlám dál ztrácet čas následnou diskuzí.

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.