Obsah fóra » Hardware v Mandriva Linuxu » Grafické karty

 


Odeslat nové téma Odpovědět na téma
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Zpomalení systému způsobené grafickou kartou.
PříspěvekNapsal: čtv úno 11, 2010 2:15 pm
  


Registrován: pát led 15, 2010 6:58 pm
Příspěvky: 11
Dobrý den, chtěl bych se zde svěřit se zajímavým (aspoň pro mě) problémem. Doposud jsem na svém starším stroji (3 roky) provozoval grafiku ATI X600, v Mandrivě 32bit 2010.0 bez sebemenších problémů. Přestože se jedná o starší typ, fungovala bez problémů včetně D akcelerace (Compiz, apod.) Nicméně jsem za pakatel získal kartu ATI 2600XT, o dost lepší než moje stávající. Mandriva našla kartu bez problémů, přiřadila automaticky ovladač, nainstaloval jsem i nabídnutý proprietární. 3D fungovalo. Jenže od té chvíle došlo k neskutečnému zpomalení celého systému. Náběhu po startu a hlavně spouštění aplikací. To trvalo i desítky sekund až třeba minutu. Vyměnil jsem kartu za starou a okamžitě to začalo svižně šlapat. Píšu zde proto, že jsem ještě neslyšel o tom, že by grafika takto zpomalila celý systém (nejsem počítačový odborník, ale laik). Nebo jsem udělal něco špatně? S pozdravem Petr.


          Nahoru  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zpomalení systému způsobené grafickou kartou.
PříspěvekNapsal: pát úno 12, 2010 12:27 am
  

Site Admin

Registrován: čtv kvě 28, 2009 4:09 pm
Příspěvky: 711
Vyhoďte ATI, kupte Nvidii. :-) A to myslím vážně, pokud hodláte používat Linux. Kecy na Živě platí jen pro Widle. V Linuxu kdejaká Nvidia z bazaru s přehledem poráží nejdražší AMD/ATI (tedy pokud s tou ATInou vůbec naběhnou X).


          Nahoru  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zpomalení systému způsobené grafickou kartou.
PříspěvekNapsal: sob bře 27, 2010 8:34 am
  


Registrován: pát led 15, 2010 6:58 pm
Příspěvky: 11
Dobrý den, udělal jsem jak jste mi radil. ATIna šla zase pryč a koupil jsem Nvidii a spokojenost. Akorát po výměně karty jsem chvilku nemohl nahodit Xserver, černá obrazovka a nic. Nakonec jsem po chvilce laborování v nouzovém režimu vypnul ovladač, který to správně automaticky přiřadilo a 3D akceleraci. Zapnul jsem tuším nějaký VESA ovladač bez 3D a systém naběhl. Pak jsem v ovládacím centru přiřadil nabídnutý proprietární ovladač a už to jelo. S pozdravem Petr.


          Nahoru  
 
 
Odeslat nové téma Odpovědět na téma



Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Přejít na:  

Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru


cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz